Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır ?

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır ?



“Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır “sorusu özellikle ilk kez bebeği olan annelerin en merak ettikleri konuların başında gelir. Merak ettikleri kadar da önemli ve dikkat edilmesi gereken bir meseledir. Miniklerimiz ilk doğduklarında henüz bağışıklıkları gelişmemiştir ve hassas ciltlere sahiptirler. Dolayısıyla giyecekleri kıyafetler de o kıyafetlerin yıkanması da onların sağlığına uygun olmalıdır.  

Aslında bu soru en başta bebek kıyafetlerini satın alma aşamasından başlıyor. Kalitesiz kumaşlara sahip, polyester gibi petrol ürünlerinden üretilmiş ya da baskı içeren kıyafetleri bebeklerimizin ciltleri için uygun değildir. Bu tarz kıyafetler ilk yıkamalarda da size sorun yaşatabilir. Mesela baskı içeren bir kıyafet yıkama sonrasında zarar görebilir ve baskı kısmının soyulması bebeğimizin de cildini tahriş edebilir. Dolayısıyla bebek kıyafetleri araştırılmadan alınabilecek ürünler değildir. Şimdi gelelim bebek kıyafetleri nasıl yıkanır sorusuna…

  1. Yıkama Talimatına Uymalıyız

Her kıyafet üretildiği maddeye göre farklı yıkama talimatına sahip olabilir. Deri, polyester veya pamuk gibi maddelerden üretilmiş kıyafetlerin her birinin yıkama talimatı farklı olabilir. Bazı kıyafetler makinede yıkamaya uygun olmayıp, talimatında elle yıkamaya uygundur yazılabilir. Dolayısıyla muhakkak yıkama talimatına uymalıyız.

  1. Genelde 300 Kısa Programda Yıkamalıyız

Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız. Yüksek dereceli programlar kıyafete zarar verebilir. Unutulmamalıdır ki zarar gören kıyafetler hassas ciltlere sahip miniklerimizin cildi için birer tehdit olabilir.

  1. Doğal Deterjan Kullanmalıyız

Kendi kıyafetlerimiz için kullandığımız herhangi bir deterjan veya yumuşatıcıyı bebeklerimizin kıyafetlerini de yıkarken kullanmamalıyız. Dolayısıyla bebek kıyafetlerini ayrı bir şekilde, file kullanarak ve makineyi çok doldurmadan yıkamalıyız. Yıkamada ise mümkün olduğunca doğal bebek deterjanları seçmeye özen göstermeliyiz. Kimyasal madde içeren deterjanlar kıyafetler üzerinde kalıntı bırakabilir ve bu da bebeklerimizin cildine zarar verebilir.

  1. Dışarıda Kurutmalı Ve Ütülemeliyiz



Bebeklerimizin bağışıklıkları oluşmamıştır. Bu nedenle kıyafetlerin dışarıda havalandırılarak kurutmalıyız. Dışarıda hava geçirgen bir şekilde kurutulan kıyafetlere antibakteriyel özellik kazandırılabilir.

Kurutulan kıyafetleri ütülemek o kıyafetleri hem tahriş edebilecek kırışıklıktan kurtaracak hem de olası zararlı mikroorganizmaları temizleyecektir. Ütüleme için de muhakkak talimatlara baktıktan sonra işleme başlamalıyız. Bahsettiğimiz gibi her hammaddenin dayanma derecesine göre ütüleme yapılmalıdır.

  1. Temiz Ve Kuru Yerde Saklamalıyız

Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır sorusu kadar önemli bir konu da onları saklayacağımız ortamlardır. Rutubetli ve sürekli toz alan yerlerde kıyafetler zarar görecek ya da hijyen olmayacaktır. Kıyafetleri bu nedenle doğuma yakın yıkamalı, kurutmalı; kuru ve temiz alanlarda saklamalıyız.

Sarebaby olarak sizlerin tüm sorunlarınızı önemsiyor, bebeklerinizin cildine en uygun ve yıkamaya en dayanıklı kıyafetleri üretiyoruz. Ürünlerimizi %100 doğal pamuktan antialerjik kumaşlardan üretiyor, bebeğinizi rahatsız edecek etiket, baskı ve dikişlerden kaçınıyoruz. 

Sarebaby, bebeğiniz için en iyisi; tıpkı bir ebeveyn gibi…