Neden Organik Giyimi Tercih Etmeliyim ?

Neden Organik Giyimi Tercih Etmeliyim ?

organik-giyim 

Hassas ciltlere sahip bebeklerimiz için en sağlıklı ve güvenli seçiminiz organik pamuktur. Organik bebek giyim, pamuğun toplanmasından son ürün haline gelinceye kadar geçirdiği süreçteki tüm işlemlerin doğal yollarla yapıldığı tekstil türüdür.Sarebaby, Amik Ovasından elle toplanan pamuk ile organik olarak bebekleriniz için en iyi ürünleri size sunar.

Organik Tekstil Ürünü Nedir ?
Yüzde yüz güvenle kullanabileceğiniz, çevreye ve insana saygı ile üretilmiş ürünlerdir. Organik pamuk doğaya zarar vermeden, zehirli tarım ve böcek ilaçları kullanılmadan üretilir. Tarladan toplanan pamuğun işlenmesi esnasında da sağlığa ve doğaya zararlı hiçbir işlem yapılmaz. İnsan sağlığını tehdit eden kanserojen kimyasallar kullanılmaz.

Cilt Sağlığı İçin Önemi Nedir ?

Organik bebek giyim ürünleri hiçbir kimyasal içermez. Doğal olmayan hiçbir işlemden geçmez. Organik tekstil, hassas ciltli insanlar ve özellikle bebekler için güvenle kullanılabilecek tek tekstil türüdür. Naylon ve polyester dahil olmak üzere sentetik kumaşlar petrolden üretilmiştir. Bu kumaşlar, tüm petrol bazlı ürünlerde olduğu gibi zehirli gazlar yayar. 

 Nova Scotia Çevresel Sağlık Birliği'nin raporuna göre salınan bu gazlar özellikle bebek ve çocuklarda  olmak üzere insanlarda alerji, kanser ve diğer hastalıklara neden olabilmektedir. 
organik-tekstil-ürünü



    Organik bebek giyim ürünleri hiçbir petrol türevi madde kullanılmadan üretildiğinden bu zehirli gazları  yaymaz. Organik tekstil ürünlerinin üretim aşamasında yumuşatıcı, ağartıcı ve koruyucu kimyasallar  kullanılmaz. Böylece organik ürünleri tercih ederek, cildinizin bu kimyasallara maruz kalmasını önlemiş  olursunuz. Dolayısıyla, bağışıklığı henüz gelişmemiş ve cildi en hassas varlıklar olan bebeklerimiz için    organik   giyim ürünleri tek tercih etmemiz gereken ürünler olmalıdır. 

  Özellikle polyester karışımlı ucuz ürünlerden uzak durmalı ve cilt sağlığına zararlı olabileceğini unutmamalıyız. Miniklerimiz için ürün tercih ederken ürünün kalitesinden ve organik olduğundan emin olmalıyız.

saglikli-bebek

Sarebaby'i Tercih Edin; Keyfinize Bakın :)

Piyasada uygun fiyatlarda ürünler olsa da malesef petrol türü maddeler içerdiklerinden bebeklerimizin ciltleri için birer tehdit olabiliyorlar. Dolayısıyla kıyafet satın alırken muhakkak hangi maddeden nasıl üretildiği ile alakalı bilgi almalıyız. Pamuklu kumaşlar arasında da yine kalite farkları bulunmaktadır. Bu nedenle her pamuklu kumaş kullanılmış ürün kaliteli değildir. Özellikle ilk yıkamalar sonrasında zarar görebilen pamuklu kumaştan yapılmış ürünlere sıkça rastlayabiliyoruz. Bu durumda bu ürünleri istediğimiz gibi kullanamıyoruz. Ülkemizde henüz organik bebek giyim istenildiği yere ulaşamamış ve bu konuda ebeveynler yeterince bilgilendirilememiştir.

Sarebaby olarak ebeveynlerimizin endişelerini anlıyoruz. Bizler de ebeveyn olduğumuz için sizin için yaptığımız arge çalışmaları ile bebek cildine en uygun giyim türü olan organik bebek kıyafetlerini üretiyoruz. Tüm ürünlerimizde bebek cildini birinci derecede önemsiyor ve %100 doğal pamuklu antialerjik kumaşları kullanıyoruz. Bebek kıyafetlerini uzun süreli yıkamalara dayanıklı birinci sınıf kaliteli kumaşlardan antibakteriyel olarak üretiyoruz. Ürünlerimizde asla baskı kullanmıyor ve özel el işlemeli nakışlı modeller kullanıyoruz. 

Sarebaby, bebeğiniz için en iyisi; tıpkı bir ebeveyn gibi...